Arterita tromblofebita

Prima masura este trecerea la un regim alimentar dietetic bazat pe legume , consumul de ceapa , fructe si din cand in cand lactate.

Metode de tratare : se beau 3 cani pe zi din urmatorul ceai.
scoarţă de castan sălbatic 15 gr.
coaja de salcie 15 gr.
coada şoricelului 15 gr
troscot 15 gr
Se amestecă bine plantele apoi se face o infuzie din trei linguriţe de amestec opărite cu ½ litri de apă. Primăvara ar fi bine să folosiţi plante proaspete.
Ceaiul de ghimpe : se pun doua linguriţe de plantă la o cană de apă si se fierb 1 minut. Se beau doua căni pe zi, îndulcite cu miere de albine.
Masaj general al întregului corp, pentru a pune sângele în mişcare si masaj al piciorului bolnav, cu alifie de gălbenele sau alifie cu gaz.

Anemia

Hreanul: 30 de gr. de radacina de hrean rasa pusa intr-un litru de vin. Amestecul se lasa la macerat 8-10 zile. Se consuma 50 de ml devin inainte de masa.

Pentru copii: hreanul se taie in rondele fine si se acopera cu zahar iar din sucul format se administreaza in fiecare zi o lingurita .

Amigdalita

Cucuta: semintele de cucuta prajite in seu si intinse pe o carpa se pun la gat si vindeca amigdalita.


Ceapa : rasa si maestecata cu petrol desumfla amigdalele.

Propolis: 50 de gr. de propolis solis se pune la macerat in 250 de ml de alcool rafinat vreme de doua saptamani agitandu-se zilnic sticla.Se ia seara inainte de culcare o lingurita de lichid amestecat cu miere de albine saucu putin zahar. Nu se mai bea si nu se mai mananca nimic vreme de o ora. vindecare pt dureride gat cat si amigdalita.

Albumina

Telina: faceti o infuzie de 15 gr. de radacina de telina , amestecata cu radacina de sparanghel , de marar, de ghimpe si patrunjel ( aceleasi cantitati de 15 gr. din fiecare trebuiesc oparite cu apa clocotita). Lasati sa se infuzeze si adaugati o cant dubla de miere ( 300gr. ) astfel sa obtineti un amestec siropos .

Important radacinile trebuiesc uscate si maruntite.

Acneea

Hreanul: ras si macerat da o solutie impotriva acneei.

Arpacasul : considerat vindecatorul pielii.

Impachetari cu terci de arpacas: se macina fin arpacas , se mesteca cu apa de la fantana si se pune pe foc intr-un vas nemetalic , amestecand continuu vreme de 5- 10 min, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Terciul obtinut se aplica pe portiunea de piele bolnava timp de 15 -20 min apoi se clateste cu apa calduta . Aplicarea se face cat mai des.

Ceai de arpacas: 2 linguri de arpacas parjit intr-o tigaie fara ulei , vreme de 10 minute, se fierbe apoi in apade fantana apoi tot 10 minute ( vas nemetalic) . Se bea zilnic caldut sau rece indulcit cu miere.